Posted in DIZAJN, ŽIVOT

Kreativnom vizualizacijom do cilja – MOJ PUT

“Svaki trenutak vašeg života beskrajno je kreativan i univerzum je beskrajno izdašan. Samo iznesite dovoljno jasan zahtjev, i sve što vam srce želi mora se ostvariti.”

Shakti Gawain

Sjećam se, dok sam još na faksu, u krevetu prije spavanja, vizualizirala sebe kao uspješnu dizajnericu interijera. Ta vizualizacija bila mi je fokus dosta dugo. Uspješno magistrirala u roku 2012.-e godine, ambiciozna i poletna mlada industrijska dizajnerica, krenula je u veliki svijet!!! Svijet u recesiji i na burzi rada….

No, ja sam sebe stavila u zamišljenu ulogu i čak odradila par sitnih interijera u suradnji sa jednom građevinskom firmom – jednostavno sam im poslala mail da li su zainteresirani za suradnju. I mladi dečko koji je nasljedio firmu od oca, javio mi se i tako smo započeli job.

Čak sam otvorila “FB” stranicu svog zamišljenog branda gdje bi stavljala svoje radove i 3D vizualizacije, te ljudima nudila besplatno savjetovanje oko uređenja domova. (Moraš nešto i pokloniti od sebe, da bi ti se vratilo 🙂

Preko poznanice sam dobila posao u salonu namještaja po mjeri – najdosadnijih 6 mjeseci u mom životu…No opet, ja sam u tom salonu stalno nešto kreirala za sebe i svoj “brand”!

Kad nije bilo posla, ja sam si ga sama stvorila – jer me moja vizija stalno gurala naprijed. Ako nije bio dizajn interijera, onda sam stvarala neke kreativne unikatne jastuke i promovirala ih na svojoj stranici…Na kojoj sam se pretvarala da je to veliki brand, da nisam ja sama ovdje. Bitna je samoprezentacija – uvijek se treba prikazati većim nego što možda trenutačno jesi! 🙂

Nakon TE dvije godine od završetka faksa i života u Zagrebu, sa dragim sam se preselila u njegovu rodnu Istru. I taj spontani potez – bio nam je potež života!!!

Tek smo se preselili, a ja govorim dragom: “Ja želim dizajnirati istarske vile!”…On je moju želju skeptično shvatio. No, ja nisam bila skeptična oko toga. I vrlo brzo sam dobila posao kod poznatog istarskog dizajnera interijera!!! A njegov fokus je upravo bio dizajn interijera i eksterijera istarskih vila! Upijala sam i učila..i prolazilo je vrijeme…i meni je to dosadilo…Počela sam maštati o nečem izazovnijem i kreativnijem – projektiranju  ugostiteljskih objekta, trgovina, hotela… Moj najbolji frend “Pinterest” bio je moj pokretač – gledala sam te inspirativne fotke i vizualizirala kako upravo ja radim takve interijere…

I gle čuda!!!

Nakon godinu i pol dana rada na istarskim vilama, dobila sam posao u jednom vrhunskom arhitektonskom studiju u Poreču. Njihov fokus su upravo ugostiteljski objekti, javni objekti i hoteli.

Danas sam zahvalna na cijelom tom putu učenja i sazrijevanja – a moje VIZIJE za budućnost…? Sve su veće! Uvijek težim nečem novom, većem i uzbudljivijem!!!

Što me čeka iza ugla?

To samo Svemir može znati….

“Da biste koristili kreativnu vizualizaciju nije potrebno vjerovati u metafizičke ili spiritualne ideje. Nije potrebna “vjera” u bilo koju silu osim vas samih. “,  Shakti Gawain

Pdf knjige “Kreativna vizualizacija”

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s