Posted in LJUBAV, MAJKA, ŽIVOT

Strah od majčinstva?

Jučer smo budući tatica i ja išli na 4D ultrazvuk. Tata je bio jako uzbuđen, a bome i ja – jedva smo čekali po prvi puta vidjeti svoju bebu!!! Do sada sam ga samo mogla osjetiti njegove udarce – mali je hiperaktivan na tatu! 🙂 I zaista! Neopisivo je to iskustvo – vidjeti izgled svoje još nerođene bebe – čudo stvoreno od nas dvoje!

Kao da je tek jučer sve postalo stvarno…A najljepše od svega…više STRAHA nema! Baš nasuprot! Sada jedva čekam uživo upoznati našeg sina! Biti ćemo mu divni majka i otac- već vidim to! Počeli su mi se javljati majčinski osjećaji koji su ljubavlju i iščekivanjem zamjenili strah…

No nije bilo sve bajno kroz protekle mjesece…Pa da se vratim malo unazad…

Naime..Nakon što sam saznala da sam trudna, vrlo ubrzo sam počela osjećati teški umor povezan sa tjeskobom i nervozom. Svako jutro bi se budila kao sa nekim teretom na prsima. I jedva sam čekala da dan završi i da mogu ići spavati…Sve sam to pripisivala hormonima..kao..prestat će to. Sva sreća, pa imam muža punog razumijevanja, koji je tu i tamo bio žrtva mog raspoloženja, ali cijelo vrijeme je bio uz mene…

U tom periodu naručila sam se kod vrsnog majstora “theta healinga”, po preporuci prijatelja, kao čisto da odem vidjeti što je to…A nisam ni sama bila svjesna koji mi je to potez bio!

“Na čemu želite da poradimo najprije?” , bilo je njegovo pitanje nakon što mi je objasnio kako tretman funkcionira.

“Na tjeskobi i umoru koji me pere zadnja dva tjedna”, bio je moj odgovor. (Točno toliko je prošlo od mog saznanja da sam trudna.)

I nakon što sam pala u duboku meditaciju na razini THETA valova mozga, on je počeo sa pitanjima. Samu sebe sam iznenadila odgovorima – jer nije odgovarao moj razum i svijest, već moja duboka podsvijest.

Pustila sam suzu kad sam čula svoj odgovor – da neću znati umiriti svoje dijete kada bude plakalo. Tada mi je postalo jasno – da to što osjećam je zapravo strah, STRAH OD MAJČINSTVA. Jednostavno, kao da nikad nisi spreman za taj veliki korak…Koliko god ti to svjesno želio i radio na tome…Ali naša svijest samo je vrh ledenjaka u oceanu naše podsvijesti..

Taj mladi iscjelitelj mi je objasnio biološku poveznicu sa umorom. Strah djeluje na nadbubrežne žlijezde koje svojim nepravilnim radom potiču umor. I nakon što je dobio sve odgovore krenuo je usađivati u mene nova uvjerenja, te me proveo kroz prekrasnu meditaciju vođenu vizualizacijom. U toj meditaciji ja sam bila blještavo bijela svijetlost u obliku bezuvjetne ljubavi, te sam kao takva slala tu energiju i ljubav svom plodu – od momenta začeća, do rasta u trbuhu, do momenta poroda i daljnjeg razvoja bebe, sve do odraslog čovjeka. Taj mir koji sam tada osjetila je bio NEOPISIV.

“Znaš li da duša vašeg djeteta dolazi na ovaj svijet da bi vas nešto naučila?, pita me nakon vođene meditacije.

Ja kažem: “Znam.”

A on odgovara: “Naučit će vas bezuvjetnoj ljubavi i davanju”…

To je to. Dalje ne moram ni pisati…

 

P.S.  Jedva čekam da te upoznam V. ❤

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s